Mauricio Alejandro Opazo Navarrete
Investigador
Centro de Genómica Nutrición Agroacuícola (CGNA)
Temuco, Chile
Food Science; Food processing; Novel processing technologies; Plant proteins; Protein characterization; Dry fractionation; Protein digestibility; Human nutrition; Quinoa
-
Food Process Engineering, WAGENINGEN UNIVERSITY. Holanda, 2018
-
Ciencias e Ingeniería en Alimentos, UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO. Chile, 2012
-
Ingeniero en Alimentos, UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO. Chile, 2010
-
Licenciado en Ingeniería en Alimentos, UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO. Chile, 2009
-
Asistente de Profesor Part Time
UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO
Ciencias de la Salud y los Alimentos
Chillán, Chile
2010 - 2012
-
PhD Researcher Full Time
Wageningen University & Research
Wageningen, Holanda
2014 - 2018
-
Researcher Full Time
Wageningen University & Research
Wageningen, Holanda
2013 - 2014
-
Investigador Full Time
CGNA
Temuco, Chile
2018 - A la fecha
-
Asistente de Investigación Part Time
Universidad del Bio Bio
Chillán, Chile
2009 - 2012
-
Jefe de Planta de Rendering Full Time
Sopraval
La Calera, Chile
2012 - 2013
-
Research Assistant Full Time
WageningenUR Chile
Santiago, Chile
2013 - 2014
Desarrollo de alimentos proteicos funcionales en base a extrusión para el mercado nacional y de exportación de alto valor agregado: innovación en barras y texturizados, a partir de proteína vegetal de la Araucanía. |
Desarrollo de alimentos y suplementos alimenticios saludables de alto valor agregado, a través de innovaciones de base tecnológica acordes a las demandas del mercado nacional y de exportación, para mejorar la matriz de productos del sector hortícola de la Araucanía |
APPLICATION OF HIGH HYDROSTATIC PRESSURE FOR STABILIZATION OF ALOE VERA GEL (ALOE BARBADENSIS MILLER)=> EFFECT ON PHYSICOCHEMICAL, FUNCTIONAL PROPERTIES AND ANTIOXIDANT CAPACITY |
PREPARATION OF BIONANOTUBES BY SELF-ASSEMBLING PEPTIDES AND PROTEINS AND FABRICATION OF METALLIC NANOTUBES BY USING BIONANOTUBES AS TEMPLATES |