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Sebastian Mauricio Pizarro Oteiza

PROFESOR NO JERARQUIZADO

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

VALPARAÍSO, Chile

Líneas de Investigación


Mi principal línea de investigación es la Transferencia de Materia y Energía en Procesos Alimentarios, Tecnologías Emergentes no térmicas (HHP y UV-LED), Hidrólisis Enzimática en Alimentos y Bebidas Fermentadas.

Educación

  •  Dr. Ingeniería en Alimentos y Bioprocesos, UNIVERSIDAD DE LA SERENA. Chile, 2020

Experiencia Académica

  •   PROFESOR NO JERARQUIZADO Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE VALPARAISO

    CIENCIAS AGRONÓMICAS Y DE LOS ALIMENTOS

    VALPARAÍSO, Chile

    2023 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   PROFESOR NO JERARQUIZADO Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATÓLICA DE VALPARAÍSO

    Chile

    2023 - A la fecha


 

Article (7)

Effect of Optimized UV-LED Technology on Modeling, Inactivation Kinetics and Microbiological Safety in Tomato Juice
Effect of pulsed ultraviolet light on the degree of antigenicity and hydrolysis in cow's milk proteins
Effects of optimized osmotic vacuum impregnation on quality properties of red abalone (<i>Haliotis rufescens</i>) drying
Effect of UV-LED irradiation processing on pectolytic activity and quality in tomato (Solanum lycopersicum) juice
Enzymatic impregnation by high hydrostatic pressure as pretreatment for the tenderization process of Chilean abalone (Concholepas concholepas)
Convective Drying of Osmo-Treated Abalone (Haliotis rufescens) Slices: Diffusion, Modeling, and Quality Features
Modelling of red abalone (Haliotis rufescens) slices drying process: Effect of osmotic dehydration under high pressure as a pretreatment

Proyecto (1)

On studying different high pressure impregnation (HPI) conditions to dried seafood products=> on biochemical characteristics,rheological and thermophysical properties , and mass transfer kinetics

Review (1)

Effect of ultraviolet light-emitting diode processing on fruit and vegetable-based liquid foods: A review
8
Sebastian Pizarro

PROFESOR NO JERARQUIZADO

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

VALPARAÍSO, Chile

4
Fernando Salazar

Full professor

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Valparaíso, Chile

3
Gipsy Tabilo

Dean of Department

Food Engineering

UNIVERSIDAD DEL BIO BIO

Chillan, Chile

2
Mariela Labbé

Partime

Alimentos

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Valparaiso, Chile

2
VILBETT BRIONES

Académico/Director de Escuela

Ingeniería en Alimentos

UNIVERSIDAD DE LA SERENA

la serena, Chile

2
Roberto Lemus

Assistant Professor

Food Science and Chemical Technology

Universidad de Chile

Santiago, Chile

1
Claudia Giovagnoli

Dra. Ingeniería en Alimentos y Bioprocesos

.

Santiago, Chile