cinthya jafet tebes cayo
doctoral student
Universidad Católica del Norte
Antofagasta, Chile
Her research lines generates knowledge of microbial communities and bio-sedimentation mechanisms for the origin and evolution of gypsum microbialites in Andean saline deposits, being her study sites: the Salar de Pajonales and the Salar de Gorbea.
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Bioquímico, UNIVERSIDAD DE ANTOFAGASTA. Chile, 2013
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Licenciatura en Bioquímica, UNIVERSIDAD DE ANTOFAGASTA. Chile, 2010
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IDIOMAS, The New England School of English. Estados Unidos, 2014
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Profesora y Organizadora Other
UNIVERSIDAD CATOLICA DEL NORTE
de Ingenería y Ciencias Geológicas
Antofagasta, Chile
2020 - A la fecha
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tesista Part Time
UNIVERSIDAD DE ANTOFAGASTA
Antofagasta, Chile
2008 - 2009
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Asistente de Investigación/Ayudante Part Time
UNIVERSIDAD DE ANTOFAGASTA
Facultad de Ciencias Salud
Antofagasta, Chile
2009 - 2009
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Asistente de Investigación/Ayudante Part Time
UNIVERSIDAD DE ANTOFAGASTA
Facultad de Ciencias de la Salud
Antofagasta, Chile
2006 - 2009
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asistente de investigación Full Time
Centro de Biotecnología
Antofagasta, Chile
2016 - 2018
A thiotrophic microbial community in an acidic brine lake in Northern Chile. |
First draft genome sequence of a strain from the genus Fusibacter isolated from Salar de Ascotan in Northern Chile |
Microbial participation on the production and preservation of gypsumstructures from Salar de Pajonales, northern of Chile |
A thiotrophic microbial community in an acidic brine lake in Northern Chile (vol 111, pg 1403, 2018) |
THE ROLE OF MICROORGANISMS IN THE PRODUCTION AND THE EVOLUTION OF BIOGENIC GYPSUM FROM ANDEAN SALT DEPOSITS IN NORTHERN CHILE |
Biosignatures and finding life in extreme environments analogous to Mars |
Mapa de biodiversidad microbiana del norte de Chile |
Nanotransistores de origen biológico=> aplicación de los resultados el desarrollo de cables bacterianos para la industria electrónica. |
Transformaciones microbianas del arsenico en ambientes salinos del norte de Chile. |
Purificación y Caracterización de una enzima de un microorganismo extremófilo aislado en la cuenca del Tatio=> Diversificación y potencial uso de termo enzimas en el procesamiento de alimentos |