Man

Nathalie Alexandra Kuhn Weber

Profesor asociado

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

Líneas de Investigación


Desarrollo del fruto en especies frutales leñosas

Educación

  •  Ingenieria en Biotecnología Molecular, UNIVERSIDAD DE CHILE. Chile, 2009
  •  Genetica Molecular y microbiología, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2014

Experiencia Académica

  •   Investigador postdoctoral Other

    UNIVERSIDAD DE CHILE

    Chile

    2018 - 2019

  •   Profesor Asociado Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE VALPARAISO

    Chile

    2019 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Gestor de I+D Full Time

    INNOVAQUIMICA

    Santiago, Chile

    2014 - 2017


 

Article (7)

Effects of Preemergence Herbicides on Bell Pepper, Crop Injury, and Weed Management in Irrigated Chilean Fields
Regulation of polar auxin transport in grapevine fruitlets (Vitis vinifera L.) and the proposed role of auxin homeostasis during fruit abscission
Differential Behavior within a Grapevine Cluster: Decreased Ethylene-Related Gene Expression Dependent on Auxin Transport Is Correlated with Low Abscission of First Developed Berries
Pollination
Expression analysis of phytochromes A, B and floral integrator genes during the entry and exit of grapevine-buds from endodormancy
Photoperiod modifies the diurnal expression profile of VvPHYA and VvPHYB transcripts in field-grown grapevine leaves
The expression of VvPHYA and VvPHYB transcripts is differently regulated by photoperiod in leaves and buds of grapevines

Proyecto (4)

Genetic factors underlying the role of gibberellin in sweet cherry (Prunus avium) fruit maturity delay
Molecular genetic and epigenomic analyses of sweet cherry fruit ripening: exploring the modulatory role of the plant growth Regulator abscisic acid in this process
ESTUDIOS SOBRE EL EFECTO DEL FOTOPERIODO Y LA TEMPERATURA EN LA INDUCCION Y LIBERACION DE LA ENDODORMANCIA EN YEMAS DE VID (VITIS VINIFERA L)
ESTUDIOS SOBRE LA DINAMICA METABOLICA DE LA ENDODORMANCIA Y SU LIBERACION EN YEMAS DE VID (VITIS VINIFERA L).

Review (1)

Berry ripening: recently heard through the grapevine
10
Nathalie Kuhn

Profesor asociado

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

2
Francisco Pérez

UNIVERSIDAD DE CHILE/FACULTAD DE CIENCIAS

Santiago, Chile

2
Maria Godoy

Jefa de Proyectos Internacionales

Universidad Andrés Bello

Santiago, Chile

1
Carmen Espinoza

Investigador Adjunto

Genetica Molecular y Microbiología

Pontificia Universidad Catolica de Chile

Santiago, Chile

1
Alejandra Serrano

Investigadora

Torreverde

Curacaví, Chile

1
Anibal Arce

Doctorando

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Rodrigo Figueroa

Profesor Asociado

Ciencias Vegetales

Pontificia Universidad Católica de Chile

SANTIAGO, Chile

1
Jorge Arce

Director

Instituto de Ciencias Aplicadas

Universidad Autónoma de Chile

Santiago, Chile